Duofietsen

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente.

De cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ’t Bouwhuis of in een van de kleinschaligere woonvoorzieningen. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen.

Het gebruik van een duofiets is voor de cliënten van de Twentse Zorgcentra dé manier om zich in de omgeving onder begeleiding – als het kan zelf – voort te bewegen. Dat is soms om op die manier gewoon buiten te zijn en van de omgeving te kunnen genieten. Soms is het om op die manier ergens naar toe te gaan.

Cliënten worden met de duofiets geactiveerd door zelf mee te fietsen. Maar ook de niet fietsende cliënt wordt geactiveerd door prikkeling van de zintuigen door het weer, de buitenlucht en de omgeving waar men fietst.

De duofiets maakt voor cliënten van de Twentse Zorgcentra mogelijk wat voor valide mensen heel gewoon is.

Met de Ronken & Vonken Rally 2022 hebben we geld ingezameld om duofietsen voor verschillende woongroepen te realiseren. We hebben daarin opgetrokken met de steunstichtingen van de Twentse Zorgcentra. Samen met hen hebben we maar liefst €18.000 opgehaald!

Dank aan alle deelnemers en sponsoren voor hun bijdrage!

Locatie

Twente Airport

Wanneer

10 juni 2023

Contact

info@ronkenenvonkenrally.nl